Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

BeoPlay i kvällsfärger, videobloggkamera och iPad-tangentbord

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-08-10 11:14  |  Lästid: 2 minuter

Ett kort prylsvep på lördagmorgonen med nya B&O-högtalare, en ny flexibel videokamera och ett eventuellt lite malplacerat iPad-tangentbord.

* * *

B&O BeoPlay A9 Nordic Sky Edition

Det trådlösa högtalarsystemet BeoPlay A9 släpps inom kort i en småpretentiös Nordic Sky Edition i tre olika färger, som just nu visas upp under de pågående modedagarna i Köpenhamn och väntas finnas i butik i slutet av månaden.

De är inspirerade av “långa skandinaviska sommarkvällar”, färgerna som finns är twilight/oak, dusk/walnut och dawn/beech, och kommer dels säljas som ett komplett system för 18 000 pix, dels som nya fronter och ben för att pimpa om befintliga högtalare för en tiondel av den summan.


Canon Legria Mini

En ny flexibel videokameramojäng för alla videobloggare och andra som vill filma hur de till exempel går till väga för att laga den perfekta Texas-chilin. Tanken är att man ska kunna hitta olika udda vinklar och perspektiv med den inbyggda stället och vinklingsbara 2,7-tumsskärmen. Kameran har supervidvinkelobjektiv och tar in 160 grader under videoinspelning men kan även ställas om för närbilder med 71 grader.

Den bakgrundsbelysta 1,2/3-tums CMOS-sensorn plockar upp stillbilder med 12,8 megapixlar och givetvis full hd för video, och den inbyggda steremikrofonen kan ställas in för tal eller musik för bättre resultat. Man kan välja att spela in extra snabbt eller långsamt, från fyra gångers ned till en fjärdedels hastighet. Kameran har också wifi och dlna och kan fjärrstyras med en Android- och iOS-app.

Släpps i mitten av september och kommer då att kosta 3 000 spänn.

Belkin Ultimate Keyboard Case

Samtidigt som Apple ska försöka få ny fart på iPad-försäljningen med en ny version, som enligt denna ryktes-sammanställning bör släppas i oktober, kommer tillbehörstillverkaren Belkin lite otajmat med ett nytt tangentbordsskal till de tidigare modellerna av version 2, 3 och 4 – de lovar runt att det gör din iPad till en “kapabel jobbdator”.

Nåväl, tangentbordet har å ä ö, ansluts med blåtand, och med hjälp av ett par magneter kan skärmen sättas i tre olika lägen. Det har även en slags kanal för att rikta ut ljudet framåt från den inbyggda högtalaren.

Den sammanlagda vikten blir 1,1 kg med iPaden. Finns i svart och vitt och trots allt rätt snyggt, men vi har inte testat den avgörande tangentkänslan. Pris: 1 000 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-07-20 11:58