Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Bentley och Vertu gör några av världens dyraste och dummaste telefoner

vertu_signature_touch_bentley

Vertu är en tillverkare av lyxiga smartphones, vilket i sig inte är en orimlig nisch. Digitalt skrev för ett år sedan om Lamborghini-telefonen, men den får se sig slagen med hästlängder av Vertus samarbete med Bentley!

Annons

Vertu Signature Touch for Bentley släpps i morgon och lär kosta över 100 000 kronor. Det är är Android-telefon med förra generationens system, Lollipop 5.1, en 21 megapixelkamera som skjuter 4K-video och en 5,2-tumsskärm med HD-grafik (tillräckligt, visst, men för det priset kunde man vänta sig 4K som hos Sony Xperia Z5 Premium – som kostar mindre än en tiondel). Inget anmärkningsvärt alltså.

Där de utmärker sig är istället med design och material som läder och titan, och kringtjänsten Vertu Concierge med assistenter som kan hjälpa dig boka helikoptrar eller fiffla fram bord på omöjliga lyxkrogar. Vertu bjussar också på lite lyxigare ringsignaler, inspelade av London Symphony Orchestra.

Om du är mycket rik eller mentalt fåfäng kilar du in på vertu.com och beställer en lur redan imorrn!

Men vänta…vertu_signature

Om detta inte skulle räcka i stollighet har Vertu också en gammaldags knapptelefon för hela 162 000 kronor: Signature for Bentley.

Den har funnits i uppåt tio år och bygger på gamla systemet Series 40 från tiden innan iPhone- och smartphone-revolutionen. Du får visserligen läderdetaljer med samma sömmar som ett Bentley-säte, kolfiber, rostfritt stål och en extravagant knappdesign men det är trots allt en halvdum gammaldags telefon – ungefär som en gammal Nokia (med upp till två veckors standbytid).

Jämfört med kostnaden på uppåt tre miljoner kronor för Bentley Mulsanne Speed, ett åk som gör 305 km/timmen, är väl 162 000 spänn kaffeväxel. Det är dock aningen lättare att hålla reda på sin lyxbil än sin telefon, och det kan bli frustrerande dyrt i onödan om den smala mobilen trillar ur fickan vid vilda champagneseglatser på rivieran eller såååå sköna skidsemestern i S:t Moritz.

bentley_mulsanne_speed

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar