Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Bärbara reseskrivaren Zuta på väg att bli verklighet

zuta_pocket_printer1

Droppformade Zuta Pocket Printer är en liten bärbar skrivare som du lägger på ett papper, varpå den kör runt och skriver ut ditt viktiga dokument åt dig.

Ett skrivarhuvud utan själva skrivarchassit, kan man säga, som levereras i ett snyggt vitt eller svart plasthölje, mäter drygt 10 centimeter på dess olika ledder och väger 300 gram. Du kan skriva ut från din telefon, dator eller surfplatta med valfritt system, och på vilket papper som helst.

Annons

Att skriva ut en A4-sida tar i snitt 40 sekunder, beroende på hur innehållsrik den är. I teorin skulle därmed 100 sidor i timmen vara möjliga, men sådana spekulationer är idiotiska. Syftet är inte mängder, utan de kritiska fallen där en QR-kod på en smartphoneskärm inte är tillräckligt, till exempel.

Batteriet räcker ungefär i en timme, och bläcket till upp till ettusen utskrifter. Den första versionen av Zuta-skrivaren kommer emellertid inte greja färgutskrifter.

Zuta Labs startades på Jerusalems tekniska högskola och skrapade via en Kickstarter-kampanj ihop en halv miljon dollar. Under september ska skrivaren börja tillverkas och leveranserna planeras till efter årsskiftet.

zuta_pocket_printer2

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar