Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Årets trådlösa högtalare: Marshall Acton, prisvärd minsting med stort rockljud

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-12-22 21:46  |  Lästid: 2 minuter
marshall_acton_1

Trådlösa högtalare har varit 2014 års mest frekvent återkommande prylnyhet, och bland alla modeller gillar Digitalt-bloggen Marshalls nya minsting allra mest. Den tuffaste julklappen för vännen som behöver mer rock i sitt liv.

Bäst i test – trådlösa högtalare:

Marshall Acton

Tidigare har Marshalls hemhögtalare varit företrädesvis stora och överdrivet dyra, men lagom till jul kom så den lilla Acton,som Digitalt testat under tre veckor.

Den kombinerar ett hyfsat pris, ett bra format som passar även i små, fullpackade bokhyllor och ett oblygt ljud. Det låter högt, hårt och fett med hjälp av en bashögtalare på fyra tum, två diskantelement och en uteffekt på 41 watt. Rattarna för volym, bas och diskant ovanpå har den rätta analoga känslan, och vill man hellre koppla in sin musikkälla med sladd än via blåtand så medföljer en 70-talsinspirerad krullsladd (som dock är lite väl kort).

Acton är tung med sina 3 kg, står stadigt, känns välbyggd och mer gedigen än många andra högtalare i samma storleks- och prisklass. Visst är den dyrare (2 200 kr) än andra utmärkta trådlösa högtalare som Logitech EU Boom (från 1 500 kr) och Sony SRS X3 (från 1 300 kr), men de två sistnämnda är batteridrivna och har inte riktigt samma kraftfulla ljud.

Ett minus är avsaknaden av Spotify Connect – som innebär att en högtalare spelar musiken direkt från nätet och att mobilen endast används som fjärrkontroll (vilket spar batteri och gör att du kan ta samtal).

Om den lycklige julklappsmottagaren kan tänkas klara sig utan detta, bara ska använda högtalaren där det vinns väggström – och gillar känslan av rock och replokal – är Marshall Acton ett mycket hårt paket.

marshall_acton_2
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 01:33