Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Årets smartphones: Sony Xperia Z3 Compact och iPhone 6 Plus

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-12-23 11:49  |  Lästid: 2 minuter

Årets bästa mobiler hade inte nödvändigtvis de största skärmarna, flesta megapixlarna i kameran eller snabbaste kretsarna. Det var i stället de så kallade ”compact”-versionerna av flaggskeppsmobilerna från Sony, LG och Samsung som var trevligast, med mindre (läs normalstora) skärmar men ändå inga större kompromisser i övrigt. Här är Digitalts två favoritmobiler från 2014.

sony_xperia_z3_compact

Bäst i test – normal skärm:

Sony Xperia Z3 Compact

Av alla Android-telefoner träffade Sony Xperia Z3 mest rätt med bra prestanda, kamera och sjysst Android-anpassning utan alltför mycket onödig programvara. Men skärmen var för stor att använda med en hand och kunde ge kramper.

Compact-modellen med 4,6 i stället för 5,2 tums skärm är betydligt mer lätthanterlig, har mycket bra batteritid och är liksom storsyskonet stryktålig och vattentät. För den som också är Playstation 4-ägare kan telefonen också användas för att spela strömmat från spelkonsolen, ifall tv:n behöver användas till annat. Den är inte heller idiotiskt dyr, med ett pris på 4 700 kr.

 

 

iphone6_plus

Bäst i test – stor skärm:

iPhone 6 Plus

Apple lyckades bäst med en mobil med stor skärm, i detta fall 5,5 tum. Den är lättanvänd, med smart utnyttjande av den större skärmytan, utmärkta spelprestanda, bra videostabilisator för kameran och den bästa batteritiden hittills med en iPhone.

Den är dock extremt, nästan löjligt dyr.

Mellanmodellen med 64 gigabyte kostar hela 8 400 kr, och att spara en tusenlapp och köpa den minsta med 16 gigabyte är osmart. Man vill ju fylla den med musik, appar, spel och inte minst går mängder av utrymme åt till allt filmande och fotande – eftersom iPhone 6 Plus gör det så bra.

iPhone_6_plus_mail
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 03:16