Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Recension: Harman Kardon Soho

 

harman_kardon_soho_brown

Vi har nu testat Harman Kardon Soho lite mer ingående och funnit en smidig, elegant och välljudande hörlur – om än inte så neutral – med vissa komfortproblem.

Öronkuddarna är visserligen i sig hyfsat mjuka och sköna. Däremot är bygeln inte fullt tillräcklig i storlek för coneheads som författaren med stor, hög skalle. Den sitter lite lite för tajt vilket gör att en skavande känsla på hjässan infinner sig efter bara en kvart. Ingen av de andra jag testat dem på har emellertid klagat på just detta.

Annons

Bygeln och kåporna är i läder och rostfritt stål och det känns relevant lyxigt, men en mjuk vaddering ovantill kunde ha varit lösningen på den klämmande känslan. Kuddarnas design är också såpass rundad och materialet så mjukt och glatt att de gärna trillar av örat om man headbangar som den normale affärsresenären som de är designade för.

De ser bra ut, men håller inte riktigt vad de lovar i komfort.

Lurarna kan vikas ihop till tre centimeter och bli mer portabla, och fastän de känns robusta så kanske den medföljande asken är ett bättre förvaringsalternativ i långa loppet. Smart nog är sladden inte bara sladdrigt inlödd precis innanför kåporna, tar man av dem avslöjas att sladden är utbytbar och gjord så att påfrestningar minimeras. Både en vanlig kabel samt en med mikrofon och fjärr för iOS-enheter medföljer – bra!

harman_kardon_soho_whiteLjudet är kraftfullt, ganska basigt, möjligen alltför bumligt, men med mycket bredd i ljudet. Jag saknar definition i höga diskanten så att välinspelade cymbaler verkligen får chans att klinga, men i stort låter de bekvämt utan att på något vis mäta sig med raka referenslurar. Jag tycker nog att Soho klarar analog musik bäst, till exempel Jeremy Denks nya platta med Goldbergvariationer på hög volym utan problem, liksom nya heavy metal-skivor som In Solitude och Noctum med ös och klös.

Generellt är de väldigt ljudstarka och lättdrivna och stänger ute omvärlden bra för sin storleksklass. Läckaget är däremot ganska kraftigt vilket inte är praktiskt för medresenärerna. För den som reser mycket (och tjänar mycket) skulle jag ändå säga att Bose QuietComfort 20 är bäst med sin aktiva ljudprocessor som stänger ute omvärlden och gör att du kan lyssna på betydligt lägre volym än annars = bra för dina öron. De är dock in-ears, och både fula och dyra.

Harman Kardon Soho finns i svart, vitt och brunt och kostar 1 800 kronor, vilket är rätt mycket slantar för en hörlur som inte presterar komfort eller ljud i topp- utan snarare i övre medelklass. Men sammanräknat med design ur både utseende-  och praktiskt hänseende kan de ändå rekommenderas. Men testa först!

Betyg: Fiskegubbar-3

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar