Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Årets hörlurar: Sennheiser Momentum, med ljud och design i toppklass

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-12-22 13:37  |  Lästid: 2 minuter
sennheiser_momentum_1

Ute i julhandeln i sista stund och rådvill vad du ska köpa till musik-, teknik- och spelälskaren? Digitalt-bloggen tipsar om några av årets allra bästa teknikprylar – som kan bli den perfekta julklappen till någon du tycker om.

Bäst i test – stora hörlurar:

Sennheiser Momentum Ivory

Momentum släpptes egentligen inte i år men är ändå årets bästa hörlursköp – trots många begränsningar. I våras släpptes de i den snyggaste färgen hittills, Ivory, med elfenbensvita kåpor och brunt fint hjässband på en bygel av rostfritt stål. De känns både lyxiga och robusta och sitter bekvämt, om än lite hårt (om man har conehead).

De har trevligt nog blivit radikalt billigare under året och är nu riktigt prisvärda: de större som omsluter örat kostar från runt 2 000 kronor och den mindre On-Ear-modellen från 1 200 kronor.

Design betyder ingenting om inte ljudet håller, och Sennheiser Momentum är de överlägset mest välljudande hörlurarna vi testat under hela 2014. Soundet är oerhört krispigt och transparent, balanserat och rent. Musikälskar-öronen jublar!

sennheiser_momentum_3

Men de har som sagt en del begränsningar!

De är inte trådlösa, de kan inte vikas ihop, de spelar inte heller med extremt överdriven bas, eller slätar över hur dåligt lågkvalitativa mp3-filer verkligen låter. Momentum passar inte så bra till hip-hop eller dansmusik, om du vill att den ska låta som ute på en klubb med fet, pumpande bas. De låter mer neutralt, men inte på något sätt livlöst, och passar bäst till rock, pop och sådan musik som är företrädesvis akustisk: klassiskt, jazz, country.

Momentum dämpar inte heller omvärldens stök så bra som många andra moderna lurar, utan presterar allra bäst i en relativt lugn miljö. Men de är ändå bäst i test och en bra julklapp till den seriöse musiknörden.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:58