Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Apptisdag: Vine växer upp, men för sent?

Mats Rydström  |  Publicerad 2014-08-26 14:07  |  Lästid: 2 minuter
vine_apptisdag

Kommer ni ihåg Vine? Förra sommarens video-app-plåga? Nähä. Att döma av den mer eller mindre totala avsaknaden av nya Vines i flödet är det få av mina Vine-vänner som gör det heller, och det enda vettiga bland det redaktionella urvalet är från 3 juli:

Nu är i alla fall appen uppdaterad ganska ordentligt med nya funktioner. Bland de mindre nyheterna är möjligheten att sätta på ficklampeljus och filma i mörkret bäst. Men framför allt kan man nu ta en eller flera befintliga filmer från sin mobils minne/kamerarulle och fixa med dem, klippa ihop och lägga ut. Det är en stor förändring som direkt gör att vem som helst kanske kan producera proffsigare och roligare filmer, med tid för eftertanke och planering.

Men var det verkligen att vara proffsig som var det roliga med Vine?

Att med en större funktionspalett locka tillbaka glada amatörer som kanske tror att de nu kan konkurrera med de galet tuffa Vines som proffs-kreatörerna, eller dom med på tok för mycket fritid, skapat är dömt att misslyckas och ett rent tidsslöseri. Det var de snäva begränsningarna och sex sekunder korta tokerierna som gjorde Vine till en kul bagatell, en bra internetfluga.

Jag går gärna vidare till nästa kortvariga trend, men prova för all del själv och se vad du tycker. De nya funktionerna finns än så länge endast i Vine till iPhone, som du finner här.

Vine till Android har ännu inte fått denna uppdatering, den senaste versionen är från 1 augusti, men här är i alla fall länken till Google Play-butiken.

Vine till Windows Phone har tydligen inte uppdaterats sedan december ifjol men kanske är dags snart.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-09-23 02:56