Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Apptisdag: GTA San Andreas, Twitter och skidåkarens svarta låda

gta_san_andreas_windows_phone

Gamla goa Grand Theft Auto: San Andreas släpptes mobilt i december men Windows Phone fick vänta tills igår! Det står i informationen att endast några modeller stöds (Nokia Lumia 1520, 1320, 822, 820, 810 samt HTC 8XT) men jag har nu läst flera rapporter av folk som kört på Nokia Lumia 1020. Körkat vore det väl annars att inte inkludera deras bästa lur från i höstas, eller 900-serien som tydligen kör spelet med vissa grafiska problem. Man kanske borde ha optimerat ett så pass gammalt spel lite hårdare för att stödja enklare äldre modeller.

Annons

Ladda ned här (kostar 55 kronor)

Vi fortsätter dagens apptips med skidåkning – som tillägg till förra veckans stora iOS-special.

ski_blackbox_windows_phone

Skidåkarens svarta låda heter så klart Ski Blackbox och är en app för Windows Phone som spelar in allt du gör och åker automatiskt, och presenterar massor av statistik som också kan exporteras och delas.
Ladda ned här!

Nu var ju Vattenfalls gamla app King of the Slope från 2011 rätt så mycket roligare med att presentera statistiken över bravaderna – typ att du har kört upp lika mycket energi som det går åt för ett coverband att lira Sweet Home Alabama. Tyvärr tog de på typiskt svenskt manér bort hastighetsfunktionerna då de inte ville uppmuntra folk att leva lite (och eventuellt dö lite).

twitter_android

Twitter till Android har uppdaterats med möjligheterna att rotera och beskära klantigt tagna bilder, kvadratiskt eller i bredbild. Appen påminner också om att tagga folk i bilder om sådana förekommer.

vybe_custom_vybrations_android

Om du saknar nya tweets att läsa fyller också appen numera ut med vad andra – som du inte följer och således egentligen inte bryr dig om – tycker är intressant. Det är oroväckande, men jag har ingen Android-lur just för tillfället och kan inte verifiera detta.

Ladda ned och testa här!

En rätt okänd funktion är att man kan skapa egna vibrerande signaler i iOS, det finns inbyggt i systemprogrammet. På Android behöver man hjälp av en app, till exempel Vybe – Custom Vibrations, som kom i ny version förra veckan. Se bild till höger.

Ladda ned här!

Som avslutning har tydligen Nintendo sagt till Nikkei att de kommer att satsa på smartphone-minispel eller andra sätt att presentera deras spelvärldar på de andra mobila plattformarna, som ju nu direkt hotar deras tidigare dominans på den bärbara spelmarknaden.

Ja, jag fattar ju såklart inget av originalartikeln som länkas ovan så har fått förlita mig på andrahandsrapporter om dess innehåll.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar