Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Apptisdag: Extraminne till Android-luren

sandisk_memory_zone

Svenska priser har tillkommit sedan publiceringen och finns införda nedan.

Minneskort är en lika osexig som nödvändig extrautgift men numera rejält konkurrensutsatt av gratis molntjänster för att spara undan dokument, bilder, filmer, musik och annat skrymmande nöje. SanDisk kontrar med en rad nya produkter i vår, däribland ett nytt usb-minne för Android-enheter, kallat Ultra Dual USB Drive. Denna lilla sticka med 16, 32 eller 64 gigabytes minne och två olika usb-anslutningar ska hjälpa till att snabbt frigöra utrymme på din Android-padda eller smartphone. Detta också i kombination med appen Memory Zone, som kanske kan lyckas bringa ordning i mediakaoset som vi alla lever med.

Annons

Med usb-minnet kan du direkt tanka över material från din Android-pryl. I ena änden sitter en micro-usb-port för att ansluta till mobilenheten och i den andra en vanlig usb-kontakt för att tanka vidare till datorn, dock endast med den äldre, långsammare usb 2.0-standarden. Nu stöds inte den här tankningen av alla Andoid-enheter, men här finns en lista på kompatibla produkter. Ett skjutbart skydd finns för kontakterna som också gör att minnet inte kan vara anslutet i båda ändarna samtidigt och agera laddsladd.

Med appen SanDisk Memory Zone som syns överst (och finns här på Google Play) håller du koll på alla filer och sköter backup. Den spontana känslan är av en mycket bra pryl och app, men de svenska priserna är på tok för höga med 300 kronor för 16 gb, 400 för 32 och hela 700 kr för 64 gb. Jämför med att du får ett 64 gb usb-minne av snabba 3.0-varianten för 300 spänn.

Att stickan inte kommer i en iOS-modell är trist men hänger förmodligen ihop med Apples inlåsning av användaren till deras egna program och tjänster, och att man inte fritt får lov att tanka filer hur man vill, särskilt inte musik.

SanDisk har även två andra nya produkter, Connect Wireless Media Drive och Connect Wireless Flash Drive, som vi får anledning att återkomma till.

sandisk_ultra_dual_usb_drive

Bonustips: I nya numret av Café med Joel Kinnaman på omslaget listar Kjell Häglund de 25 bästa trådlösa högtalarna, däribland ett par som Digitalt skrivit om tidigare, bland andra Libratone Loop som fick bra betyg i höstas.

CafeMars2014

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar