Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Apptisdag: bli Spotify-dj med Pacemaker

pacemaker_3

Pacemaker är en ny dj-app för Spotify-musik till iPad. Den släpptes prick idag och ser mycket lovande ut med sin stilrena men lite skrikiga iOS7-design och sina lättjobbade och tydliga funktioner, som man säkert grejar att hantera även då man eventuellt hunnit bli lite glad framåt 02.

Annons

Bland otaliga dj-appar är det unika med Pacemaker den totala integreringen med Spotify som gör att man kan lira och mixa två Spotify-låtar samtidigt från ett konto. Dels kan du också lika lätt plocka in lokala filer från iPadens eget musikbibliotek.

pacemaker_country

Förutom temposynk och crossfade är det lätt att dra och snurra på skivorna för att justera eq och gain, tempo med bibehållen tonart, loopa och scratcha (om man jobbar i sådana genrer har man säkert emellertid en del att säga om scratchljudet…). Fler loop-funktioner, reverb, delay med mera finns som in app-köp.

Ladda ned på App Store och testa själv! Är du inte redan Spotify Premium-kund får du en fri testperiod vid installation.

Det är ju egentligen roligast att dj:a med lp- eller möjligtvis cd-skivor, med de begränsningar som följer: ”Nej, det här är en countryklubb och jag har verkligen inte Lady Gaga på mina skivor. Nej, vi har inte internet här.”

Men låt gå. Det är trots allt 2014 och inte 1914. Målet har varit att göra en lättanvänd och snygg app, och det stora urvalet är såklart omöjligt att slå på något annat vis, särskilt i kombination med ens egna musikbibliotek. Vi har inte hunnit djuptesta ännu men kanske återkommer med uppdaterade åsikter.

pacemaker_2

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar