Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Apptips och autosvar på sociala medier

Mats Rydström  |  Publicerad 2013-12-20 16:47  |  Lästid: 2 minuter
relaxed

Det har blivit dags att logga ut för i år – mentalt gjorde du det redan 1 december – och ställa in ett sånt där ”out of office reply” på jobbmailen ända fram till efter Trettonhelgen, som för dom i världens 184 sämre bemedlade länder måste te sig lite provocerande.

Viasat har nu en tjänst som heter Relaxedautorelaxed.com, som låter dig ställa in ett autosvar på Facebook och Twitter för att tydliggöra att det kanske inte är högsta prioritet att svara på deras ”hallå?! är du där?” precis medan du stoppar skinka och sillsalat i ansiktet.

Jag har tyvärr inte kunnat bekräfta att den verkligen funkar, hittills har inte ett enda autosvar gått iväg enligt det fåtal av mina kompisar som inte redan är utloggade/julshoppar. Men prova för all del om du törs.

Vi tar några extra appnyheter:

shareflake

Shareflake beskrivs av utvecklarna själva som en blandning av Instagram och Pinterest. Rekommendationer med bilder men utan betyg och enligt devisen allt är kul! Finns ute nu, gratis till iOS.

Xbox Music och Xbox Video finns numera till Windows Phone 8 – jag är inte riktigt med på hur det kommer sig att det dröjt tills nu. Startsidan för Xbox Music hittar du här, det är ett alternativ till Spotify, Wimp och så vidare som finns i gratis- eller betalform (99 kr/mån). Att prova på en månad är gratis men det känns suspekt att behöva lägga in ett kreditkort eller sin Paypal-info för att få testa – speciellt när Windows Store i sig är mindre påträngande om sånt än Apple. Xbox Video är så klart en app för att ladda ned eller streama tv-serier och filmer. Här finns också betyg från Metacritic och Rotten Tomatoes.

xbox_music

Behöver du fler julklappstips har Kjell Häglund m fl en lista här! Tänk på att vi får den jul vi förtjänar!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-26 14:07