Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

Nya modellen av Apple Watch kommer i en specialutgåva tillsammans med Nike

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-09-09 15:13  |  Lästid: 2 minuter
Nike-Plus-Apple-Watch-2016-Lead_61919

Under Apples iPhone 7-lansering i onsdags släpptes också andra generationens Apple Watch, inklusive nästa steg i deras samarbete med Nike.

* * *

Apple Watch Nike+ är en variant av Apple Watch Series 2 som i sig självt fått vettiga, mer sportiga egenskaper. Dels inbyggd gps för att hålla reda på löpsträckorna så att man slipper ha med sig telefonen, och även en mer ljusstark skärm – vilket inte minst är bra under utomhusaktiviteter.

Den sägs nu också vara vattentät upp till 50 meter, fast i ett grumligt förtydligande skrivs dock att den vattensäkra klassningen duger till grunt vatten och inte till dykning eller snabba rörelser under ytan. Hur tålig klockan är får vi dock vänta till i oktober med att testa.

Armbandet är samma av samma material som Apple Watch vanliga sportarmband men är perforerat för att andas svett bättre, och finns i fyra färgkombinationer. Två digitala, customisera urtavlor ingår med Nike-tema och klockan har även ett par speciella Siri-kommandon som jobbar ihop med appen Nike+ Run Club.

Apple Watch Nike+ släpps, liksom de andra klockorna, i två storlekar, 38 eller 42 millimeter, för 4 200 respektive 4 500 kronor. De kan beställas med start idag, och kommer att levereras mot slutet av oktober.

Nike-Plus-Apple-Watch-2016-Data_61918
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:55