Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Apple har läckt om de nya iPad-modeller som ska visas ikväll

iPadAir-iPadMini

Apple har alltid haft ett extremt tättslutande lock på kastrullen med nya produkter, och de enda läckorna brukar komma via kinesiska underleverantörer. I går råkade emellertid någon (nu sannolikt före detta) anställd publicera en iOS 8-guide som varslade om att det kommer nya iPad Air 2 och iPad Mini 3 under kvällens evenemang, som startar kl 19 svensk tid.

Annons

Förhoppningsvis går det att följa evenemanget på apple.com/live/ lite bättre än sist, då de tekniska problemen var många och långa. Och U2 fick ”ge bort” dålig musik. Det hoppas vi slippa i kväll.

Det förra evenemanget – som vi skrev om här – riktades in på iPhone 6 och klockan Apple Watch, och att det därmed bör handla om plattor och datorer ikväll är logiskt.

Dessa nya iPads kommer av allt att döma ha fingeravtrycksläsare precis som iPhone 5S och 6, men i övrigt lär förändringarna mest bestå i nya processorer. Naturlig utveckling, men inget att hetsa upp sig nämvärt över.

Andra nyheter som kan tänkas komma är förbättrade datorer i den lite eftersatta iMac-linjen, och en möjlig utveckling kan vara högupplösta skärmar av ”retina”-typ. Att vi också får se mer av nya Mac OS X-versionen, Yosemite, är det inga större pengar på – men huruvida den också kommer att släppas den allra närmaste tiden är mycket oklart. Ett nytt operativsystem är något som får stor påverkan på det dagliga jobbet, men får sällan lika stor uppmärksamhet av prylhetsande specialistsajter.

Går det inte att titta live kan man till exempel få initierad täckning via TechCrunch, och Digitalt-bloggen kommer givetvis att observera och kommentera i efterhand.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar