Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Äntligen får tv-spelen rimlig hårddisk!

xboxone_playstation4_1tb

Playstation 4 och Xbox One släpps nu äntligen med större hårddisk: 1 TB, terabyte = 1 miljon megabyte. Vilket inte direkt är rätt-in-i-framtiden-stort men ändå mer 10- än 00-tal. Hårddiskutrymmet går snabbt åt till de alltmer svällande spelen och detta är inte en dag för tidigt.

Annons

Nya Playstation 4 kommer ut i butik den 15 juli, medan nya Xbox One-modellen släpps pö om pö under juli. Xbox-priset blir 4 400 kronor, och fastän Sony inte ger några officiella riktpriser så lär deras nya modell hamna på samma summa. Lagringsutrymme kostar lite i förhållande till totalpriset på konsolerna, så möjligen kan man tycka att priserna på dessa nya modeller är överdrivna. Som jämförelse får du idag en usb-hårddisk på 2 TB för en tusenlapp.

xboxone_forza6

Är du stort Forza Motorsport-fan, eller bara vill ha en blå konsol, kommer den 15 september en specialmodell med 1 TB-hårddisk, i samband med Forza Motorsport 6-släppet. Den sägs också ska spela upp fränt motrobrum när den startar.

Den nya Playstation 4-modellen blir också lite lättare och cirka 10 % strömsnålare än originalet, samt släpps både i svart eller vitt.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar