Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

7 kompakta teknikprylar för dig med platsbrist

alldock_kompakthem_startbild
Har du just köpt lägenhet för flera miljoner med löjligt få kvadratmeter? Då behöver du utrymmessnåla dator- och teknikprylar – gärna med vettig formgivning. Här är sju små smarta prylar som släpps i höst.

Annons

lenovo_yoga_tab-3-pro

Lenovo Yoga Tab 3 Pro
Framtagen med avstamp i en undersökning som säger att surfplatte-användare tittar mycket på serier och film – och det är ju sant. Sedan förra modellen har designen blivit lite sjysstare med läderliknande baksida och mörkare metall. Fortfarande finns ett hål att hänga upp den på en krok i köket medan man diskar och lagar mat.

Skärmen är nu krympt från osmidiga 13 till 10 tum, vilket är vettigt då det ändå finns en projektor inbyggd för att se på video. Denna är nu betydligt mer ljusstark än tidigare och kan ge en bild på 70 tum. Dessutom sitter den inte i kortsidan utan på den tubformade delen vilket innebär att man kan lägga surplattan i sängen, och rikta in projektorn mot taket eller valfri vägg. Batteritiden med projektorn är upp till fem timmar, och upp till 18 vid mer vanlig användning. Släpps i december.

Pris: 4 800 kr

yamaha_ISX80

Yamaha ISX-80
Musikspelare, högtalare och klocka för väggmontering eller placering på bord, skåp eller hylla – precis lika stor som ett vinylskivekonvolut. Den är också kompatibel med Yamahas multiroomsystem MusicCast ifall du skaffar fler rum och högtalare, och kan strömma ljud direkt från internet med mobilen som fjärrkontroll och programmeras som klockradio.

Pris: från 4 490 kr

libratone_zipp_mini

Libratone Zipp Mini
Trevliga danska Libratone-högtalarna får nu ett nytillskott som tar sikte på multiroom-marknaden med en ny smart app och funktioner för att kunna koppla ihop flera högtalare. Den nya, mindre modellen Zipp Mini är just släppt, och har ett hölje som med ett blixtlås kan tas av och bytas mot en annan färg. En rem signalerar att den här kan man hänga upp lite där man får lust. Ljudet sprids väl ändå i rummet med en hyfsat imponerande ljudstyrka.

Pris: 2 400 kr

alldock2015
Alldock
En dockningsstation som laddar såväl telefoner, surfplattor, kameror, smarta klockor och andra teknikprylar på ett och samma ställe i hemmet så du undviker sladdar att snubbla över. Jämfört med Apples originalladdare till iPhone laddar den också 30 procent snabbare. Finns i bambu och valnöt samt olika storlekar där medium klarar fyra samtidiga prylar. Priserna startar på 119 euro, cirka 1 120 kronor, men projektet kommer från ett Kickstarterprojekt.

Just nu ser kampanjen lite skakig ut med bara en femtedel av målet uppnått, och den ska avslutas i början av december så att Alldock sedan kan levereras före jul. Kolla in om du törs.

microsoft_lamina10

Lamina T-1010B.NORD
Söker du billigast möjliga 2-i-1-datorn med Windows 10 så har svenska Microsoft i samarbete med Intel och företaget Exertis CapTech tagit fram två nya Lamina-produkter. Båda har en fyrkärnig Intel Atom-processor, denna större modell har 10-tumsskärm och ett svenskt tangentbord som kan kopplas från och till. Den har hdmi och usb för att ansluta till andra saker i hemmet och på kontoret. Batteritiden anges till mellan fem och sju timmar.

Pris: 2 290 kr

toshiba_canvio_ready

Toshiba Canvio Ready
Lagring kan man aldrig få nog av, och Toshiba har nu en ny serie med hårddiskar från 500 gigabyte upp till 3 terabyte. De påminner om trevliga Canvio Alu-serien, som är lite sobrare i metall, medan dessa levereras i svart. Det är en usb 3-hårddisk med maximal överföringshastighet på fem gigabit per sekund, men funkar även med långsamma usb 2-kontakter.

Pris: 550-1 870 kr

logitech_g410

Logitech G410 Atlas Spectrum TKL
Utrymmessnålt gaming-tangentbord som saknar det numeriska tangentbordet vilket mer plats till musen på ett trångt skrivbord. De har mekaniska brytare och tangenterna kan bakgrundsbelysas individuellt för att sätta olika färger på olika tangenter. Profiler för detta kan givetvis sparas till olika spel, för att underlätta spel i mörker.

Pris: 1 600 kr

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar