Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

600 000 kronor för Google Glass

Om du inte är en av de få ägarna av Googles Transformersglasögon så kan du alltid köpa ett par begagnade. Om du har 95 000 dollar. Och är snabb. Och beredd att gå under jorden efteråt. För Google kommer söka upp dig. Eller så kommer Google söka upp densom sålde, och då lär säljaren söka upp dig. SPRING. SPRING FÖR LIVET.

Annons

Foto: Antonio Zugaldia (CC-by)

Det började med att Google startade en kampanj på Twitter. Hugade spekulanter ombads twittra sina bästa anledningar att just de skulle få köpa ett av de första exemplaren för 1500 dollar. (Denna skara har senare blivit känd som ”glassholes”.)

En av de utvalda lade ut brillorna på Ebay, fick ett bud på 95 300 dollar, mer än 600 000 kronor, och kände sig nog ganska nöjd. Tills han läste de lätt hysteriska villkoren och stängde auktionen: ”If you resell, loan, transfer, or give your device to any other person without Google’s authorization, Google reserves the right to deactivate the Device …”

”Loan”? Inte nog med att man inte får sälja Google Glass, man får alltså inte ens låta en kompis testa dem. Man kan fråga sig hur Google undersöker detta – ska alla brillfilmer som laddas upp granskas så Google kan avgöra om någon annan än ägaren har dem på sig? Man kan också ge sig till tåls. I slutet av 2013 ska vem som helst kunna köpa dem.

/Linus (@linuslarsson)

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar