Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

Gratis mobilladdning med fingeravtryck på festival

En kort ursäkt här för den tillfälliga bloggdöden under Sweden Rock Festival. Så mycket vin, kvinnor och sång – så lite bandbredd!

Det är i år landets första festival att drivas av närproducerad och förnyelsebar el från Ronnebyån. Men man skulle önska en ordentlig satsning på att bygga ut telefoni- och datakapaciteten på denna och andra festivaler. Det fungerar lite bättre i år men pretty fucking far from okay. Jag vet inte om tekniker som Femtocell och kanske prioriteringar i trafiken skulle lösa problemen.

Annons

Enkla Elbolaget, som levererar strömmen, använder i alla fall även en ny teknik för att erbjuda grattis mobilladdning. Med en iPad och fingeravtrycksavläsning från Precise Biometrics matchas rätt telefon till rätt person, detta sker via en Tactivo som är ett skyddsskal till paddan. Man både lämnar in och hämtar ut sin telefon med fingeravtrycket. Det är ett bra initiativ.

I väntan på att Neil Peart i Rush kommer förbi och berättar om sina favorit-kart-appar för när han åker motorcykel i Afrika för Digitalt-bloggens utsände (håll inte andan…) så får ni hålla till godo med att vi i nästa vecka kommer att göra ett experiment och streama Sonys presskonferens om PlayStation 4 från E3-mässan i Los Angeles kl 03 på tisdagmorgonen svensk tid. Mer om detta senare!

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar