Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

4 nya mer eller mindre smarta klockor för sport, äventyr och träning

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-01-12 08:51  |  Lästid: 2 minuter
casio_WSD-F10_900px

Digitalt uttryckte i förra veckans artikel en skeptisk hållning till de smarta klockorna och en förhoppning om en kommande innovation på området. Via CES-mässan fick vi ett antal klocknyheter, bland annat Garmin Tactix Bravo som du kan läsa om här. Här är fyra andra klocknyheter av det aktiva slaget!

casio_wsf_f10

1. Casio WSF-F10
Andra exemplet på en traditionell klocktillverkare (efter TAG Heuer) som ger sig in på marknaden. Utseendet talar lite Casios klassiska digitalklocke-språk medan det interna är välbekanta Android Wear. Den är tålig och vattentät till 50 meter och har massor av sensorer för den som vill mäta och analysera sina fritidsaktiviteter, inklusive höjdmätare och gps. Släpps i fyra olika färger i april i USA, för 500 dollar, men när den kan bli aktuell för Sverige är oklart.

razer_nabu_watch

2. Razer Nabu Watch
Tränings- eller gamerklocka snarare än en vanlig smart klocka, med ordentlig konstruktion och Razers typiska färger svart och grönt. Batteriet ska räcka upp till ett år för den huvudsakliga skärmen men det finns också en oled-skärm (med en veckas batteritid) där notifikationer från telefonen och träningsinformation visas upp. Släpps i januari för 200 dollar.

moto360_sport

3. Moto 360 Sport
Sportversionen av Moto 360 är nu på gång in till Sverige i slutet av januari, och kommer kosta drygt 3 000 kronor. Skillnaden mot vanliga Moto 360 är kanske främst inbyggd gps, vilket ofta annars saknas, samt vattensäkert och mer stryktåligt yttre med gorillaglas Priset blir 3 000 kronor.

fitbit_blaze

4. Fitbit Blaze
Inte heller en riktig smart klocka, utan kallas för fitnessklocka och kan visa notifikationer och träningsrelaterad information, har pulsmätare och upp till fem dagars batteri. Bygger dock inte på Android Wear utan ett eget system. Priset tycks bli 230 euro och den släpps i mars.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:57