Annons

Digitalt
Mats Rydström skriver om allt nördigt och nytt i teknikvärlden för Café.

Annons
 

37% av spelen på Steam har aldrig spelats

dota_2

Dota bär ansvaret för Boten Anna men är också det i särklass mest populära Steam-spelet, medan andra spel aldrig blir spelade – detta enligt en ny kartläggning av Ars technica.

Minns ni Forgotify och att fyra miljoner av alla Spotifylåtar aldrig någonsin blivit spelade? Arstechnica har alltså undersökt hur det ligger till med spel från distributionstjänsten Steam, som ju Half-Life-skaparna Valve står bakom.

Annons

Det visar sig att hela 37 procent av de 781 miljoner spel som finns registrerade på alla Steam-konton aldrig spelats en enda gång. Däremot är några spel omåttligt populära, och det är kanske inte förvånande att många av dem kommer från just Valve, och är spinoffer av klassiska Half-Life och Counter-Strike.

Allra mest spelat är alltså Dota 2 som släpptes förra året, med 26 miljoner installationer. Dota var från början en karta till Warcraft III som blev en gigantisk spelkult och förutom den Valve-utvecklade uppföljaren också bär det tunga ansvaret för Basshunters sommarplåga.

Men 8 miljoner användare har gjort precis som jag och tänkt: ”jaaa, kul, Half-Life 2: Lost Coast, det måste man ju köra nån gång, sen…” Och sedan aldrig gjort det.

Kolla topplistan nedan och läs sedan hela den intressanta artikeln här! (grafik: Ars technica)

steam_statistics_arstechnica

 

steam

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar