Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

13 spel vi hoppas få se mer av på nästa veckas spelmässa i Los Angeles

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-06-10 08:08  |  Lästid: 4 minuter
horizon_zero_dawn

Nästa vecka öppnar E3-mässan i Los Angeles, årets största evenemang i spelvärlden, som i år emellertid sviks av några tungviktare i branschen. Det hindrar dock inte Digitalt från att peppa och spekulera i vilka nyheter vi kommer att få oss till livs, vilka som blir årets coolaste spel och vilka spel vi tyvärr får vänta lite längre på. Utan inbördes rangordning – här är 13 av spelen som vi ser fram emot att få veta mer om!

* * *

1. Horizon: Zero Dawn

Släpps: 1 mars 2017
Format: PS4

Ett nytt sci fi-spel från Guerilla Games som annars är mest kända för KillZone-serien till Playstation. Detta blir också exklusivt för Playstation 4 och känns kanske lite som Sonys motsvarighet till Microsofts ReCore (mer om det nedan). Ett actionrollspel med postapokalyptiska förtecken om ett tämligen enkelt utrustat jägarfolk som står mot robotdinosaurer från en tidigare civilisation som gått åt pipan.

Under lång tid såg vi inte mycket nytt förrän i måndags då denna trailer kom ut, samtidigt som det blev klart att spelet släpps först nästa år.

* * *

2. Cuphead

Släpps: 2016
Format: PC, Xbox One

Detta sidscrollande arkadspel med tecknad film-grafik är otroligt kul. Det som är mindre kul är att det nu gått mer än två år sedan vi först skrev om Cuphead (läs mer här!), och ett år sedan vi fick testspela det på E3 2015. Nu måste det ändå vara klart att snart släppas! Vi kollar fjolårstrailern igen…

* * *

3. Watch Dogs 2

Släpps: 15 november
Format: PC, PS4, Xbox One

I onsdags kom en trailer för det kommande Watch Dogs-spelet, som utspelas i San Fransisco och Silicon Valley i stället för Chicago som i originalet från 2014. Ett open-world-spel om hackers, ett Grand Theft Auto med ett samvete, eller spelens Mr. Robot.

4. The Legend of Zelda

Släpps: 2017
Format: Wii U och ”NX”

Det kommande Zelda-spelet till Nintendos hemliga nya konsol, som hittills gått under kodnamnet ”NX”, visades i någon tidig form redan 2013 men ska nu vara på gång till nästa år. Det nya Zelda-spelet kommer att vara Nintendos stora fokus i år, och att spelet inte bara ska visas upp utan också vara spelbart förutsätter Digitalt.

* * *

5. No Man’s Sky

Släpps: 9 augusti
Format: PS4, PC

Om 2015 var året då Microsoft vann pr-kriget med flest spel som skulle släppas resten av året, så handlade Sonys presskonferens mycket om vad som skulle komma 2016. Ett av de mest emotsedda PS4-spelen var No Man’s Sky, som när det nyligen försenades fick en massa töntar på internet att mordhota spelmakarna. Nu hoppas vi få se ännu mer av detta häpnadsväckande rymdspel än denna film redan visar. Obs! Rösten tillhör ingen mindre än Rutger Hauer (Blade Runner).

* * *

6. Deus Ex: Mankind Divided

Släpps: 23 augusti
Format: PC, PS4, Xbox One

Först kom ingen nytt i videoform på ett halvår men för en månad sedan kom en sexminuters-trailer från detta cyberpunk-RPG. I uppföljaren till Human Revolution från 2011 befinner vi oss i en framtid år 2029 där samhället är segregerat mellan vanliga människor och sådana som modifierats och fått mekaniska övermänskliga förmågor.

* * *

7. The Last Guardian

TLG_E315_06

Släpps: 2016
Format: PS4

Spelet från Fumito Ueda, som gett oss Ico (2001) och Shadow of the Colossus (2005), börjar nu bli löjligt efterlängtat – efter att först ha visats 2009 och sedan skulle ha släppts till PS3 redan 2011. Bara ro hit med det nu, Sony!

* * *

8. Mass Effect: Andromeda

Format: PC, PS4, Xbox One
Släpps: 2017

BioWares fortsättning på RPG-rymdspelen i Mass Effect-serien utannonserades med ovanstående film, som dock handlade mer om att sätta en stämning än att visa hur spelet kommer att utspelas. Det vill vi se nu! Mass Effect: Andromeda skulle egentligen släppas till julen 2016, men efter att några på teamet slutat har det känts lite svajigt, och vi får vänta till nästa år.

* * *

9. Battlefield 1

Släpps: 21 oktober
Format: PC, PS4, Xbox One

På söndag ska Electronic Arts presentera sina nya spel, utanför själva E3-mässans ramar – där Battlefield 1 ska visas i sin fulla prakt med multiplayer-läget med 64 spelare. Detta lite vågade Första Världskrigs-spel, som bryter helt med det moderna temat från senaste tio åren, har vi redan visat trailern för men tittar gärna en gång till. Läs mer om spelet här!

* * *

10. ReCore

Släpps: fjärde kvartalet 2016
Format: PC, Xbox One

En annan stor överraskning på E3 ifjol som vi sedan inte sett så mycket av, men i början av 2016 blev det klart att spelet snarast skulle släppas framåt julsäsongen. ReCore kommer från Keija Inafune (Mega Man) och Metroid Primes skapare, under Microsofts ledning, och i brist på bättre material tittar vi återigen på en film från 2015 års mässa.

* * *

11. Titanfall 2

Släpps: fjärde kvartalet 2016
Format: troligen PC, PS4 och Xbox

Sedan en kort teaser för den trailer som kommer att visas den 12 juni, så har viss information läckt ut om detta kommande mech-spel från Respawn Entertainment. Det första spelet släpptes enbart till Xbox och PC, men nu verkar det också komma till PS4.

* * *

12. Agents of Mayhem

Släpps: 2017
Format: PC, PS4, Xbox One

Volition, som står bakom Saints Row, släpper nytt superhjältespel nästa år med akronymerna M.A.Y.H.E.M. (de goda, the Multinational Agency for Hunting Evil Masterminds) mot L.E.G.I.O.N. (de onda, League of Evil Gentlemen Intent on Obliterating Nations). Ett open world actionspel i tredjepersonsperspektiv som utspelas i Saints Row-världen och handlar om att den förstnämnda organisationen ska befria världens länder från den sistnämnda.

* * *

13. Tethered

Släpps: hösten 2016
Format: PS4 VR

Okej, just Tethered får oss inte att slå bakåtkullerbyttor av glädje men får representera VR-trenden i stort. Och virtual reality blir det troligen en hel del av eftersom Oculus Rift är ute och Playstation VR kommer i höst, men så många riktigt roliga spel har vi inte frestats med. Tethered kommer från några tidigare Evolution Studios-medarbetare som nu fokuserar helt på VR, och är ett bygga-och-fixa strategispel i en gullig värld, som dock hotas av monster på nätterna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-16 11:53