Mats Rydström

Mats Rydström

Mats Rydström

Digitalt

13 kommande spel värda att vänta på: fotboll, rally, maffiakrig och världsherravälde

Mats Rydström  |  Publicerad 2016-08-02 07:21  |  Lästid: 3 minuter
rise_of_the_tomb_raider_20yrs_ps4

Trailers, gameplay-filmer och andra presentationer av 13 olika kommande spel, från välkända serier som Tomb Raider (bilden ovan), World of Warcraft, Quake och Resident Evil till smala, rumänska pusselspelet Black the Fall, samt en del Playstation VR-nytt. 

* * *

1. Death Stranding

Släpps: oklart
Format: PS4

Nytt överraskande spel från Hideo Kojima (Metal Gear Solid), med en märklig titel och ännu märkligare trailer som vi helt ärligt inte fattar speciellt mycket av. Men som allt Kojima pysslar med lär det låta tala om sig de kommande åren.

* * *

2. Black The Fall

Släpps: I höst
Format: PC

Ett obskyrt pusselspel om en arbetare i en kommunistisk dystopi, utvecklat av rumänska Sand Sailor Studio. Exakt släppdatum ej satt, men det ska komma i höst, med konsolversioner som också utlovas till 2017.

* * *

3. Deus Ex: Mankind Divided

Släpps: 23 augusti
Format: PC, PS4, Xbox One

Ny 18-minuters gameplay-trailer med förklarande speaker från kommande Deus Ex-spelet – ett cyberpunk-äventyr som utspelas i Prag, och kommer redan på sensommaren om ett par veckor. Det kan bli sömnigt, men jag tilltalas av spelets atmosfär och aningen filosofiska historia om transhumanism.

* * *

4. World of Warcraft: Legion

Släpps: 30 augusti
Format: PC, Mac

Sjätte expansionspaketet till världens mesta MMORPG. World of Warcraft och deras utvecklare Blizzard har länge tampats med svikande prenumerantsiffror, och huruvida Legion kan vända trenden mer än tillfälligt är högst oklart. Här är en film om en av alliansens stora hjältar, ärkemagikern Khadgar. Digitalt har precis börjat provspela en betatest-version av Legion, och ber att få återkomma med intrycken framåt spelets släppdatum.

* * *

5. Pro Evolution Soccer 2017

Släpps: 13 september
Format: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC

Vid sidan av FIFA från Electronic Arts det enda större fotbollsspelet de senaste 20 åren. Konami och Pro Evolution Soccer har nu gjort en deal med FC Barcelona, som ska porträtteras noggrant, liksom Camp Nou.

* * *

6. Mafia 3

Släpps: 7 oktober
Format: PC, Xbox One, PS4

Kommande Mafia 3 har vi skrivit om tidigare på denna plats, men här är en ny kortis om Cassandra, en voodoo-dam som maffian gör bäst att inte bråka med. Mafia 3 utspelas i New Orleans i slutet av 60-talet, en synnerligen tilltalande och tuff inramning.

* * *

7. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration

Släpps: 11 oktober
Format: PS4

Nu kommer ett av fjolårets bättre spel, Rise of the Tomb Raider, till PS4 (läs recensionen här!) med en del extramaterial för att fira spelseriens 20-årsjubileum. Allt tidigare släppt nedladdningsbart material ingår, de öppnar upp för tillägg för Playstation VR-ägare, bjuder på utökat co-op-spel och en ny, mer extrem svårighetsgrad.

* * *

8. Sid Meier’s Civilization VI

Släpps: 21 oktober
Format: PC, Mac, Linux

Ny utgåva av världens bästa bygga- och härska-spel, som fortsätter i stil med Civilization V och dess expansionspaket. De fyra svengelskt översatta grundpelarna är: explorera, expandera, exploatera och exterminera.

* * *

9. WRC 6

Släpps: oktober
Format: PS4, Xbox One, PC

Officiellt rallyspel med alla 14 rallyn för i år, inklusive det kinesiska, alla förare och stall inklusive juniorkategorin. Efter feedback från spelarna har vägarna gjorts smalare och specialsträckorna längre.

* * *

10. Resident Evil 7 Biohazard

Släpps: 24 januari 2017
Format: PC, PS4, Xbox One

Den 13 oktober släpps Playstation VR, Sonys omtalade virtual reality-hjälm till Playstation 4 – och en av de hajpade prylar som signalerar att 2016 är året då VR till sist händer. Tillåt mig vara luttrad, jag har hört det snacket sedan 1996… Men att klassiska skräckisen Resident Evil gör comeback är välkommet, såväl till vanliga tv-spel och PC, men också till Playstation VR. Vilket minst sagt blir läskigt.

* * *

11. Nier: Automata

Släpps: 2017
Format: PS4

Uppföljaren till Nier (2010) som vi nu hört talas om ett tag. Ett action-rpg om tre androider i en maskindriven dystopi, med action- och rollspelselement.

* * *

12. Quake Champions

Släpps: oklart
Format: PC

Just nu debatteras för och emot Quake Champions på nätet, det första nya Quake-spelet sedan 2005. Är det ett steg in i MOBA-världen för Quake, och inte en återgång till klassisk multiplayerslakt? Nej, enligt studiochefen Tim Willits på iD Software, som här även kort förklarar deras e-sport-strategi. Mer lär klarna efter att den europeiska spelmässan Gamescom hålls i Köln senare i augusti.

* * *

13. Farpoint

Släpps: oklart
Format: PS4 VR

Ytterligare ett av de nya spel som är speciellt utvecklat för Playstation VR, en rymdshooter där ett rutinuppdrag går snett och du hamnar helt fel i en fientlig värld.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-08-22 19:38