Annons
Digitalt
Nördigt och nytt med Mats Rydström

Annons

Fem saker vi inte vet om Playstation 4

Carnaby
Dela (0)
Tweeta
Annons

Så premiärvisades Sonys nya spelkonsol och ingen blev förvånad: Playstation 4 ska den heta. Fler polygoner, kraftigare processor, mer minne och bättre grafik utlovas. Några steg till längs samma väg som konsolvärlden har vandrat i många år. Daniel utvecklar resonemanget på SvD:s spelblogg.

Så till det vi inte fick veta:

  • Priset! Inte ett ord om vad maskinen ska kosta under hela prestentationen. Spekulationerna börjar på 350 dollar.
  • Vad vi ska spela? Vi fick se en shooter ( Shadowfall), vi fick se ett bilspel (), vi fick se några . Allt är polerat, men ingenting överraskar. Håll tummarna för fler, förhoppningsvis mer innovativa nyheter, lagom till E3-mässan i sommar.
  • Hur ska streamingen funka? Sony antydde en storslagen vision: Att alla spel ska kunna strömmas till alla enheter. Tänk plattor, Playstation Vita och mobiler. Tänk att slippa laddningstider. Tänk Playstation som en tjänst snarare än bara en låda i vardagsrummet. Men exakt hur det ska fungera, med vilka spel och till vilka enheter, vet vi ingenting om än. Som det brukar vara med diffusa visioner.
  • … och när? Räkna inte med att strömmande spel finns tillgängligt när Playstation 4 släpps i höst. Sony vågade inte säga mer än att det hela ska fungera “en dag”.
  • Hur ser den ut? Kontrollen visades upp, men inte konsolen. Oviktigt? Kanske, men också lite märkligt.

/Linus

Annons

Du kanske också gillar


Dela (0)
Tweeta
Läs fler inlägg från Mats
Annons

Laddar